Utstillere

Tormek

 

Tormek er leverandør av våtslipemaskiner og er kjent for å ha de beste løsningene for sliping av alle typer verktøy med knivsegg. Tormek er en tradisjonsrik bedrift som ønsker å skape produkter som er avanserte, innovative, funksjonelle og av høy kvalitet. Tormek har utviklet et unikt våtslipesystem, som har satt standarden i dagens marked for verktøysliping.

Veritas

Veritas ® Tools Inc., basert i Ottawa, Canada, er en verdensleder i verktøy til trearbeid.
I dag, med 250 produkter og mer enn 100 patenter som inkluderer høvler, slipeutstyr, merke-og måleverktøy, fresebord, bortilbehør, og mye mer, er Veritas blitt en leder i produktutvikling for å møte behovene til kresne snekkere.

Vi har med oss Knud Lunde som er ekspert på høvler og merkeverktøy! Han gir deg gjerne gode råd og tips om hvordan du bruker alle typer høvler. Du får også anledning til å prøve ut ulike høvler slik at du virkelig kan kjenne på hvordan en skarp og god høvel kutter.

Robert Sorby

 

Robert Sorby er kjent for høy kvalitet, innovative produkter og skikkelig håndverk. Sorby tilbyr mange spesialløsninger i dreiejern, f.eks gjengejernsett, svanehalsjern for uthuling, spindelmaster (for dreiing mellom senter), multitupp-jern for uthuling, samt skjæreskraping og dekorjern. Selvsagt har også Sorby fullt utvalg i vanlige dreiejern i topp kvalitet. Ombord på tredreiebåten vil du treffe Clive Brooks og Tony Kwazniak fra Robert Sorby som vil dreie og vise deg hvordan de ulike tredreiiejernene brukes.

King Arthur's Tools

King Arthurs Tools® tilbyr et unikt utvalg av tretyggere, utviklet for å forme en rekke forskjellige materialer. King Arthurs Tools er stadig opptatt av å utvikle innovative produkter. Firmaet har spesialisert seg på verktøy og tilbehør - oppkalt etter middelalderens riddere av det runde bord.  Deres tretyggere er patenterte i bransjen og sagkjedene er produsert eksklusivt for King Arthurs Tools.

Ombord i Tredreiebåten vil alle modeller være utstilt og bli demonstrert av noen av Norges beste demonstratører av slikt verktøy.

Record Power

 

Etablert i Sheffield, i hjertet av den britiske stålindustrien for over 100 år siden, har Record Power en lang og imponerende historie. Selskapet er kjent for sine maskiner av høy kvalitet, og leverer alt av maskiner til trebearbeiding. Siste nye er serien med tredreiebenker i Coronet serien, se dem utstilt ombord! Record Power har i tillegg et stort utvalg av luftfilter, vakumavsug, pussemaskiner, båndsager og mer.

Ombord i Tredreiebåten 2023 kan du møte Craig Heffren fra Record Power. Han har lang erfaring som serviceteknikker og vil være i stand til å drøfte og gi råd om den rette maskinen for deg og ditt behov.

Trend Tool Technology

Trend Tool technology er spesialisten på alt som har med fresing å gjøre. 
Ombord i Tredereiebåten vil de ha en stor avdeling hvor du kan lære mer om bruk av fresejigger for sinkfresing, bruk av fresebord, tapp jigg og mange andre spennende verktøy. Du får anledning til selv å prøve hvis du ønsker sammen med vår demonstratør Jarl Magnus Lien.

iVac

 

iVac er et intelligent kontrollsystem for sponavsug. Det lar deg få automatisk oppstart på sponavsug og automatisk åpning av spjeld når en starter maskinen.

Vi har med oss Martin Atkins fra England som er ekspert på dette systemet, og vil vise alle mulighetene det kan åpne for ditt verksted.

Ullform

Ullform er med oss på cruiset i år også! Tone Tvedt designer, utvikler og produserer filt-produkter i atelieret i Stavanger. For anledningen etablerer vi et flott studio med utsalg og kurslokale ombord på Tredreiebåten.

Vi har også med oss en rekke produkter og demonasjoner av produkter i høy kvalitet fra andre anerkjente produsenter som Chestnut, Manpa, Bessey, Beavercraft, Pfeil, Pegas, Hamlet, og mange fler.