Tredreiebåten

Fra 19. juni til 1. juli 2023

 

Besøk Tredreiebåten i en av havnene og få en opplevelse!

Ombord har vi noen av verdens dyktigste tredreiere og andre håndverkere som gladelig viser deg sine teknikker og ferdigheter. Mer om dette på egen side - se link nederst.


I tillegg til en rekke dyktig demonstratører har vi også med oss de aller viktigste leverandører som også vil presentere både nyheter, produkter og masse nyttig informasjon.

F.eks har vi med dyktige folk fra Tormek som demonstrerer sliping av dreiejern, kniver, sakser - ja alt som skal ha en skarp egg.

Fra Record Power har vi med deres dyktigste medarbeider Craig som kan alt om Record produktene og han hjelper deg svært gjerne med valg av f.eks båndsag, avsug og andre Record Power produkter. 


Robert Sorby Ltd, som er kjent for sine flotte dreiejern, viser siste nytt innen feltet og benytt gjerne anledningen til å få demonstrert noen av de spesial jerna som Sorby har og som er ganske unike i markedet.


Rolf Taraldset er ombord på hele turen og demonstrerer Pfeil treskjærerjern. Her kan du lære mye om treskjæring fra en proff håndverker.


Iren Tvedt Asbjørnsdatter Færevaag har raskt blitt utrolig dyktig med pyrografi og du bør absolutt se hennes arbeider og få inspirasjon! Ombord har hun et eget rom hvor du kan få prøve pyrografi under kyndig veiledning og lære litt mer enn bare å skrive navnet ditt. Anbefales!


Veritas verktøy, da spesielt høvler og annet håndverktøy fra Canada er noe av de flotteste verktøyene vi fører. Skikkelig solid laget og med utrolig presisjon. Overhøvle mester Knud Lunde er vår ekspert på høvling og snekring, slå gjerne av en prat med ham og se hvordan en skikkelig oppsatt høvel skal fungere. 


Norsk knivforening, v/Inge Hågensen og Gaute Wågan er ombord og har en stand hvor du kan slå av en knivprat.


Fra Mosjøen har vi med oss Svein Moe som demonstrerer Pegas kontursager. Han lager de flotteste ting med saga og gir deg mange gode tips på både materialer, sagblad og ikke minst hvilken sag du skal velge.


Du treffer også Kristian Enoksen og Odd-Erik Thjømøe fra Verktøy AS og de hjelper deg gjerne med valg av verktøy og utstyr. Vi har også ekstra hjelp fra andre dyktige medhjelpere som kan bistå.