Demonstratører

Nick Agar

Nick er kjent over hele verden for sitt arbeid i tre. Han har undervist og demonstrert i Australia, Sør-Afrika, Nord-Amerika og Europa. Hans store multi-teksturerte dreide skulpturer har gjort ham kjent for svært unik og vakker kunst. Nick har jobbet med tre i mer enn 25 år. Han er inspirert av organiske former, keramikk og naturen omkring. Nick har spesialisert seg på hulformer, store diametere og ulike overflatebehandlingsteknikker.

Han er spesielt kjent for sine flotte veggskulpturer. Hans prisbelønte arbeid inneholder ofte utskjæring, veving og metallarbeider. Nick flyttet til USA og har etablert seg i Georgia med sitt helt nye kurslokale, Nick Agar Studios.

Eli Avisera
 

Eli Avisera er en internasjonalt anerkjent kunstner innen trearbeid og en ekspert på tredreiing, treskjæring og treskulpturer. I tillegg er han kjent for fiolinbygging og klassisk møbelsnekring. Det er med stor glede av vi kan introdusere ham som demonstratør på Woodturningcruise 2023.

Etter å ha jobbet inn tradisjonell snekring i mange år etablerte han sin egen trebearbeidingsskole i Israel i 1988. Hans sans for kreativitet, detaljer og artistisk uttrykk taler for seg selv. Mange av hans produkter er utstilt på museer, i gallerier og i private samlinger. 

Turner + Turner

 

Turner + Turner er et samarbeid mellom ekteparet Neil og Suellen Turner fra Australia.

Neil Turner kommer fra en stor bondegård med hvetedyrking og sauedrift i Vest-Australia. I et tøft klima fant Neil seg godt til rett i verkstedet hvor dreiingen tok all oppmerksomhet. Inspirasjon fant han i naturen hvor revner og sprekker i jorden, flammer i bålet og mønster etterlatt i vann ble en stor kilde for ulike former og fasonger. 

Suellen er en anerkjent fotograf som står bak alle de flotte bildene av Neil's kunstverk.
Sammen holder de til ved sørvest-kysten av Australia.

Yann Marot

Fra Frankrike kommer den kjente tredreieren Yann Marot. Han dreier både mellom senter og boller/vaser. Hans teknikk og formsans er helt unik - her er det mye å lære!
Yann er utdannet ingeniør, men hold kun ut i den bransjen i noen få uker før han hoppet av for å heller følge sin store lidenskap, nemlig tredreiing.

 

Max Brosi

Max Brosi fra Irland har jobbet med tre helt siden da han var fire år og fikk jobbe sammen med bestefaren. I dag har han spesialisert seg på dreiing og det går det mye i organiske former og artistiske skulpturer, men også bruksgjenstander som vaser og boller. Max liker å bruke spesielle teknikker som sandblåsing og brenning i sine skulpturer og prosjekter.

Nathalie Groeneweg

Nathalie blir med oss på tredreiebåten for første gang. Vi tror dette blir et spennende bekjentskap og hun lager utrolig flott produkter. Et av hennes varemerke er IWoodlight, en bordlampe i tre laget i forskjellig varianter. Videre lager hun mer skulpturelle ting, smykker med innslag av sølv, koselige fuglehus og mye mer.
Hun er en flink dreier som dreier både mellom senter og bolle/vase-fasonger. 

Håkon Grimstad Dahle

Håkon Grimstad Dahle fra Steinkjer er utdannet lærer og har jobbet i skoleverket i mange år. Han er i tillegg en utmerket kunsthåndverker, hvor han i sitt arbeid ofte jobber med veggskulpturer, vaser, boller og fat. Han bruker flittig farger og fasong kombinert med forskjellige teksturer.

 

Rolf Taraldset 

Rolf har drevet treskjæring helt siden brandommen. Allerede i femårsalderen gjorde han sine første kutt i verkstedet til faren Bjarne. I dag har Rolf mesterbrev i treskjæring, og er en av Norges fremste treskjærere.

Rolfs arbeid inkluderer både møbler og treskjæring i mange klassiske stilarter.
Han står selv for hele prossessen fra design og skisser, til ferdigstilling og overflatebehandling.
 

Ulf Jansson

Ulf Jansson, best kjent som @svarvulf.

Tredreiing har vært Ulfs måte å "lade batteriene" på i over 40 år.
Han er en svært kompetent tredreiier, med stort fokus på å kose seg ved dreiebenken.
Produktene han lager er ofte spreke, lekne og fargerike.

Ulf er ekspert på dreiing i endeved med ringjern. Han dreier vanligvis bjørn, hugget og tørket selv. Med ringjernet dreier han boller og vaser med veggtykkelse på mindre enn 1mm.

Iren Tvedt Asbjørnsdatter Færevaag

Iren har tegnet og malt så lenge hun kan huske, men som voksen ble tegnesakene lagt bort. Etter nærmere 20 år fant hun dem frem igjen, og finner nå stor glede i å tegne - spesielt ville fugler og dyr.
I 2021 begynte hun å utforske pyrografi som kunstform og har på kort tid blitt svært dyktig med svipennen. I dag holder hun kurs i pyrografi.

Rune Hjelen

Rune Hjelen er en kjent norsk tredreier og treskjærer. Bor og jobber i Trondheim, til daglig som universitetslektor i kunst og håndverk ved Nord Universitet, men holder også kurs innen tredreiing og treskjæring i eget kurslokale på Ranheim. 

Rune kombinerer gjerne både tredreiing og treskjæring for å få en ekstra dimensjon i det han lager. Han har laget flere installasjoner og dekorasjoner til ulike offentlige og private bygg og firma. Han liker å ha ett konsept bak sine produkter samtidig som han tar vare på røttene med tradisjonelle former.

Theo Haralampou

Theo Haralampou er en underholdende og dyktig demonstratør. Han vil vise både tredreiing og sliping av verktøy med Tormek våtslipesystem. Han er en anerkjent demonstratør i Australia og vi gleder oss til å få se ham i aksjon igjen ombord i Tredreiebåten 2023. Han deltok også i 2014 og 2018 med stor suksess og det var alltid kø rundt hans demonstrasjoner. 

Inge Haagensen

Inge er en svært dyktig knivmaker fra Namsos. Han er leder av Norsk knivforening og slår gjerne av en prat om kniver! Inge har vært med oss på flere cruise, og er i år igjen med oss som instruktør på knivmakerkurset.

Svein Moe

Svein Moe og er en allsidig tre-entusiast fra Mosjøen. Han har erfaring med ulikt trearbeid som dreiing, knivlaging, tinnstøp og møbelsnekring, men liker spesielt godt kontursaging. Han tilbringer utallige timer i sitt verksted i løpet av året, og hugger emner fra egen skog til alt fra tredreiing til kontursaging. Ombord på Tredreiebåten vil Svein demonstrere Pegas kontursag.

Åsmund Susort

Åsmund er med oss på båten for å demonstrere treforming med vinkelsliper og spikking. I det daglige jobber han som vaktmester på en skole og underviser også i praktisk trearbeid.
På fritiden er han en svært ivrig trearbeider og driver med alt fra tredreiing og treforming til spikking og møbelsnekring.

Jim Stirling

Jim er en ekstraordinær mann, han nyter livet på Stirling Station i Norge, en aktivitetsgård som han driver sammen med sin Viking-prinsesse Edel. Han demonstrerer Pegas kontursag og konturbåndsag og har et skikkelig show med sin gitar, sekkepipe og kontursaeng. Du har aldri sett noe lignende!