Valg av Chuck

Vet du hva du bør tenke på?

Valg av Chuck

På markedet finnes det et stort utvalg chucker å velge mellom. Det er det ikke alltid enkelt å velge riktig chuck til ditt bruk og vi har derfor satt opp noen punkter som kan hjelpe deg på veien.

1. Hva skal du primært bruke chucken til?
Ønsker du en chuck som kan brukes til mange ulike formål eller har du et mer begrenset behov?

2. Hvor stor skal den være?
Du trenger ikke bruke slegge for å knekke en nøtt. Velg chuck etter max dreiediameter på din benk. Har du planer om å oppgradere dreiebenken din kan det være lurt å overdimensjonere.

3. Er den enkel i bruk?
Enkelte chucker har enklere betjening enn andre, bedre håndtak og enklere utbytting av bakker. Utvalget av ekstra bakker bør også vurderes da en chuck varer lenge og det er viktig at du kan løse de fleste oppgaver på sikt.

4. Hva koster chucken og hvor mye koster tilleggsutstyret, og hva finnes av tillegg?
Sjekk prisen og vurder hvor mye du må/kan kjøpe i tillegg før den blir som du ønsker.

5. Er chucken til å stole på?
Studer nøye hvordan chucken er laget. Er chucken overflatebehandlet? Kommer den fra en annerkjent produsent? En chuck skal holde emner som spinner rundt i høy hastighet, og da er sikkerhet og kvalitet viktig.

Vårt utvalg:

ONEWAY er en kanadisk kvalitetschuck med mange, meget gode bruksegenskaper. Den er selv-sentrerende og betjenes enkelt med to håndtak. Selve chuckkroppen er spesialherdet og bakkene har godt grep.

TALON CHUCK har samme kapasitet som Oneway men med enhåndsbetjening og godt grep om emnet.

STRONGHOLD er en presisjonschuck med et stort arbeidsområde. Den er lett å tilpasse ulike dreie-dimensjoner og griper svært godt om emnet. Dette er chucken vi som regel anbefaler til store dreiebenker.

SUPERNOVA2 CHUCK Supernova2 chucken er en moderne chuck med gode bruksegenskaper og det største tilbehørsutvalget i vårt sortiment.

NOVA G3 CHUCK En noe mindre utgave av Supernova2. Ypperlig for mindre benker og et et noe rimeligere alternativ som allikehel holder høy kvalitet.

RECORD SC3 og SC4 CHUCK er kvalitetschucker fra Record Power. De tilsvarer Supernova 2 og G3 i kapasitet. Alle Record POwer og Nova bakker passer om hverandre.

 

GJENGESTØRRELSER

Det er viktig å oppgi riktig gjengestørrelse ved bestilling av utstyr.

Praktiske råd for bestemming av gjenger.

1. Sjekk manualen for din dreiebenk. Spindelgjenger vil normalt være angitt her.

2. Mål diameter utenpå gjengene og mål avstand fra gjengetopp til gjengetopp. Tell også hvor mange gjenger det er pr. tomme (25,4mm).

Vær nøyaktig! Bruk skyvelær.

3. Bruk en eksisterende planskive.
Ta planskiven som du bruker til dreiebenken med til en jernvare handel eller liknende og få gjenger sjekket. Vi kan også hjelpe deg med å måle gjengedimensjon hvis du tar med eller sender planskiven til oss.

Vi kan få laget de aller fleste typer gjenger men vi må ha en planskive e.l. som prøve før vi lager spesialgjenger. Dette gjøres på spesialbestilling. Ta kontakt for mer informasjon og pris.
Alle våre chucker kan leveres med adapter uten gjenger som du kan gjenge opp selv, eller hos et lokalt mekanisk verksted.