Tretyggere kutter med sagkjede, og kan være meget farlig i bruk hvis de ikke brukes korrekt. Vi går her igjennom hvordan du skal håndtere dette verktøyet på best mulig måteog hvordan du ivaretar sikkerheten. 

Lancelot og Squire er to svært effektive verktøy med stort bruksområde. De er enkle i bruk for rask fjerning og forming av blant annet tre, is, plast, eller gummi. Tretyggerene kan brukes til for eksempel fjerning av stubber, utskjæring av boller og kopper, skjære not og spor og mye mer. Men noen forhåndsregler MÅ du ta når du bruker disse verktøyene.

 

Forholdsregler ved bruk enkeltvis eller i kombinasjoner:

 

1. Ved bruk enkeltvis passer Lancelot og Squire på de aller fleste vinkelslipere med Ø100mm, Ø115mm eller Ø125mm. Leveres for feste med M14 (standard) mutter. Ulike tanninger kan velges for ulike formål. Leveres i 12T, 14T, 18T og 22T avhengig av modell.

 

2. Tandem-montering (to skiver på samme maskin) på Ø100mm vinkelslipere MÅ IKKE FORETAS under noen omstendighet! Brukt i tandem montering kan en Lancelot kombineres med èn til eller en Squire. Dette kan kun gjøres på Ø115mm og Ø125mm! Ulike tanntettheter kan velges og kombineres, for best mulig effekt. F.eks to stk Lancelot med 22 tenner, eller en Lancelot med 14 tenner og en Squire med 12. Her er mulighetene mange.

 

3. Ved tandem-montering må KA Universal Festemutter (750222) benyttes.

ADVARSEL: Hvis det ikke tas hensyn til ovenstående og følgende regler, instruksjoner og advarsler kan det medføre alvorlig skade på brukeren eller personer i nærheten! Det anbefales å bruke vernebekledning som ved alle motorsagarbeider!

 

Bruksanvisning: Anbefales brukt med vinkelslipere med brytere som ikke kan låses. Helst lang type bryter som er lett å komme til. Koble alltid fra strømmen ved å ta ut stikk-kontakten før verktøybytte, rengjøring, skjerping eller når du skal ta i nærheten av tretyggerbladet. Bryteren må være AV før strømmen igjen kobles på. Det er ekstremt viktig at sikkerhetsdekslet settes riktig på plass!

 

Tretyggere må ALDRI brukes uten sikkerhetsdeksel!

SIKKERHETSREGLER:


1. Sørg for at emnet som skal kuttes/formes sitter godt fast.
2. Hold aldri i emnet med hender eller andre legemsdeler!
3. Hold begge hender på vinkelsliperen.
4. Bruk alltid beskyttelsesbriller eller ansiktskjem.
5. Kikk nøye etter at det ikke finnes spiker, bolter eller andre ståldeler i emnet.
6. Start aldri maskinen når bladet er i kontakt med emnet.
7. Legg aldri fra deg maskinen før bladet har sluttet å rotere. Hvis dette gjøres kan maskinen bevege seg helt ukontrollert og være meget farlig!
8. Stikk aldri bladet i et emne når maskinen er slått av for å få bladet til å stoppe.
9. Hold maskinens bryter ren og fri for støv, flis etc som kan komme i klem og medføre at feil oppstår.
10. Bruk alltid Lancelot og Squire på en sikker avstand fra tilskuere. Det fyker mye flis!
11. La bladet gjøre jobben, bruk ikke makt for å presse inn, det kan medføre overbelastning på vinkelsliperen.
12. Hold alltid hendene godt vekke fra bladet under bruk.
13. Hold bladene skarpe ved å file med en 4mm sagfil.
14. Følg også vinkelsliperens bruksanvisning.