T-8 eller T-4?

 

Nøkkelordet i Tormeks slipesystem er repeterbarhet. Hver gang du sliper får du samme eggvinkel på en enkel og grei måte. Dette oppnås ved å bruke Tormek sitt store utvalg av forskjellige jigger. Hver sliping fjerner minimalt med stål som gjør at verktøyet får lengre levetid. Vannkjølt og sakte-roterende slipestein sikrer at eggen ikke overopphetes, noe som kan ødelegge herdingen på stålet. Slipingen er allikevel rask og effektiv. Verktøyet kan slipes til ønsket fasong ved hjelp av Tormeks jigger. Selv kompliserte fasonger som fingerneglslipede dreiejern/treskjærerjern, huljern for treskjæring og ovale meisler for tredreiing slipes enkelt med Tormek. Når ønsket fasong er oppnådd, kan du skjerpe den neste gang på under ett minutt!

Slipemaskinens slipesten går i et vannbad som kjøler eggen. Kun vannsliping kan garantere at eggen ikke blir overopphetet og mister sin herding. I prinsippet fungerer dette som den gode gamle metoden; et bryne med vann og siste finish med lærstropp. På Tormek avslutter du også med lærskiven som er impregnert med brynepasta. Dette gir den siste finishen som til slutt lager en barberbladskarp egg.

Selve slipeprosessen medfører intet støv i luften og veldig lite bråk. Stålpartikler og slipekorn samles i vannkaret som tømmes etter bruk. Tormek metoden er også en sikker metode da slipskiven går med lavt turtall og ingen gnister oppstår. Det betyr ingen risiko for øyeskader og den kan trygt anvendes i snekkerverksteder, skoler og sløydsaler.

Tormek T-8

 

T8 modellen er den aller nyeste av Tormeks slipemaskiner. Nytt på T8 er et helstøpt chassis i nytt design og flere oppgraderinger. T8 har en stor ø250 x 50mm slipesten, og vi leverer maskinen med en rekke jigger og tilbehør som du vil få mye glede av. Hev/senkbart vannkar forenkler bruken. Maskinen har en rekke løsninger som er patentert og som du kun finner hos Tormek. T-8 modellen leveres med følgende utstyr:

SE77 – jigg for høvel/stemjern

TT50 – diamantavretter jigg

SP650 . stenjusterer (fin/grov)

WM200. – vinkelmåler

PA70 – lærbrynepasta

HB10 – fyldig instruksjonsbok

DVD1 – Tormekfilm (kortversjon)

I tillegg så kan det leveres en rekke spesialjigger for de fleste verktøy, kniver og annet med en skjærende egg. Se liste.

Mål: B 270 xD 250 x H 325mm Vekt 14,5 kg. Omdreining: 90 o/min. Motor 200W. Er beregnet for kontinuerlig drift.

Ved bruk av SE77 jiggen blir stemjernet/høveljernet automatisk justert i 90grader etter verktøyets øvre plane side. Diamantavretter-jiggen sørger for at du alltid har en skarp slipeflate og en rett slipestein. Mates med to ratt og er enkel å betjene. SP650 brukes til å justere slipestein til grov eller fin overflate(K220/K1000). PA70 er slipepasta som brukes på lærskiven for siste finish. En meget instruktiv bok følger med som vi sterkt anbefaler å lese før bruk. Her finnes mange gode råd og tips om sliping!

Det finnes et stort utvalg tilbehør til Tormek T-8.

Tormek T-4

 

T-4 modellen er andre generasjon kompaktmaskin fra Tormek. Ny konstruksjon med bedre stabilitet og presisjon gjør dette til en enda bedre maskin enn forgjengeren T3. Hele toppdelen er laget i støpt sink, og alle maskinens sentrale funksjoner som motor, hovedaksling og feste for universalstøtten er integrert i denne delen. Stativets underdel er i ABS plast. Hovedaksling i rustfritt stål. Slipestein på ø200 x 40mm. Maskinen har en rekke løsninger som er patentert og som du kun finner hos Tormek. T-4 modellen leveres med følgende utstyr:

SP-650 – steinjusterer

WM200. – vinkelmåler

PA70 – lærbrynepasta

HB10 – fyldig instruksjonsbok

DVD1 – Tormekfilm (kortversjon)

T-4 leveres uten slipejigger slik at du selv kan velge den jigg som passer ditt formål aller best. Se vårt store utvalg i tilbehør.

Mål: B 230 xD 200 x H 260mm. Drift 30 min pr time. Vekt 7,4 kg. Omdreining: 120 o/min. Motor 120W.

En meget instruktiv bok følger med som vi sterkt anbefaler å lese før bruk Her finnes mange gode råd og tips om sliping!

Det finnes et stort utvalg tilbehør til Tormek T-4