Lærstropp

Visste du at en lærstropp kan brukes til alle eggverktøy, og er en super måte for å få en ekstra skarp egg?

Når du bruker lærstropp sammen med polerpasta fjerner du bittelitt metall og etterlater en polert, skarp egg. Men det er viktig å vedlikeholde lærstroppen slik at den varer i mange år. Hvis du ikke passer på lærstroppen så vil effekten og kvaliteten raskt forringes.

 

Hvordan vedlikeholder du en lærstropp?

 

Det viktigste punktet her er å oppbevare lærstroppen på en riktig måte. Du kan for eksempel legge den i en plastpose med forsegling slik at den ikke tørker ut.

 

Hvis polerpastaen ikke har trengt for dypt inn kan du lett rengjøre med en bomullsklut for å fjerne rester av metall og ekstra polerpasta.

 

Bruk Isopropanol, rødsprit eller glycerin lærsåpe. Påfør og skrubb til læret blir rent igjen. Tørk av med tørkepapir og la lærstroppen tørke.

 

Du kan også bruke mineralolje for å rense lærstroppen. Denne metoden løser opp polerpastaen med høyt voksinnhold slik at du får en jevn flate.

 

Som et siste alternativ kan du også bruke sandpapir for å fjerne ekstra polerpasta og metallrester som har festet seg til læret. Start fra K120 og opp til K600. Hvis det er kutt eller striper – slip til disse forsvinner slik at du får en jevn flate.

 

Da er lærstroppen klar til bruk!