Restore - ta vare på verktøyet ditt 

 

Tar du godt nok vare på verktøyet ditt?

Har du verktøy med rustangrep i verkstedet ditt? Selv om verktøyet har rustet trenger du hverken å kaste det eller kjøpe nytt. Med disse produktene og tipsene kan du enkelt restaurere disse slik at de igjen har livets rett.

 

Restore Pre-Clean Degreaser

Dette er en kraftig, vannbasert avfettingsvæske som fjerner mineralolje og fett fra de fleste metaller (bør ikke brukes på aluminium). Skader ikke plast, metall, gummi eller kobber.

Denne bruker du for å klargjøre metallet for videre behandling. Den er biologisk nedbrytbar og den inneholder også et kraftig rusthindrende middel som forhindrer at gjenstanden ruster etter behandling.

Den er svært økonomisk i bruk, en boks gir hele 5 liker væske.

 

Restore Rust Remover

Restore Rust Remover er en svært effektiv rustfjerner. Den er hurtigvirkende, miljøvennlig og enkel å bruke. Boksen blandes ut med 4,75 liter vann (som gi totalt 5 liker væske) og gjenstanden legges oppi denne. Husk å bruke Pre-Clean Degreaser før Rust remover brukes.

Rustfjerneren inneholder ikke syre og dermed fjernes kun rusten uten å ødelegge metallet. Du kan bruke blandingen om og om igjen helt til den blir mettet (sort) eller behandlingstiden øker betraktelig. Den er bioreduserbar og kan derfor helles ut i avløpet.

Etter behandlingen oppnår metallet er høy grad av rustbeskyttelse og maling, forkromming etc kan utføres uten problemer. Ytterligere beskyttelse kan oppnås ved å benytte Toolguard VCI.

 

Restore Gel rustfjerner

Brukes til samme måte som Rust Remover, men denne er i geleform og kan være enklere å påføre på flater. Påfør litt Restore Gel rustfjerner på en svamp med skureflate og gni forsiktig utover rusten i et par minutter. Jobb slik at all rust løses opp/forsvinner, slik at du får en ren overflate frem. Når all rust er fjernet, skyll med rennende vann og fjern all gelèn/rustpartikler. Tørk gjenstanden, bruk gjerne en varmluftpistol for rask tørking. Gjenta prosessen hvis nødvendig. Etter behandlingen finnes det en viss beskyttelse mot rust fra Rust Remover Gel produktet men vi anbefaler at overflaten beskyttes videre enten med Toolguard VCI, MetalGuard Extra, eller Protectol Wax.  Etter bruk kan blandingen tømmes i avløpet; inneholder ingen miljøskadelige stoffer.

ProtecTool Wax

En glimrende voks med antirust tilsetning og en miks av microcrystalline voks som gir den gode egenskapen at overflaten beskyttes samtidig som den smører. Når den blir eksponert for luft starter herdeprosessen og dette gir en glatt, beskyttende overflate. Protect Tool Wax er fantastisk å bruke på planhøvel, sagbord, høvler, vangen på dreiebenken og mye mer! Påføres med en myk klut og poleres etter noen minutters tørking.
Ferdig behandlet overflate blir beskyttet mot rust og friksjonen reduseres dramatisk. Inneholder ikke silikon. Hvis overflaten blir skadet kan effekten bli redusert. Gjenta behandling når nødvendig. Vil normalt ikke sette merker i materialet. Leveres i 125 ml boks.

Vanguard Wipes – rustbeskyttelse

Med disse serviettene tar du enkelt vare på verktøy som lett kan være utsatt for rustangrep. Serviettene er dynket med en antikorrosjonsvæske som hindrer at jern og stål ruster. Den inneholder også en kraftig rusthemmende damp som fester seg på og smører stål og jern.

Den beste måten å bruke denne servietten på er å tørke av vanger, høvelbord, sagbord, dreiejern, chuck (alt som har en overflate av jern og stål og som har vært utsatt for fuktighet), på slutten av dagen. Da påfører du et tynt, usynlig lag som beskytter verktøyet mot rusting. Hvis du etter å ha tørket av alt f.eks legger servietten i en plastpose og vikler denne rundt chucken, så får du et lukket rom hvor rustbeskyttelsen i dampform trenger inn i alle kriker og kroker av chucken og beskytter.
Dreier du ofte i eik så er dette spesielt viktig å bruke da eik inneholder mye tannin som omtrent gir umiddelbart rustangrep på alt ubeskyttet stål. Ved dreiing av rå ved så blir det også mye fuktighet på verktøy og maskiner; da kan det være meget smart å bruke Vanguard Wipes for å beskytte dette.

ToolGuard VCI

Dampen fra ToolGuard VCI danner et beskyttende lag på verktøy som lagres i skuffer, skap, verktøykasse eller i annen emballasje. VCI-kjemikaliet er absorbert i en filtpute inni en 35mm beholder med lokk. Når lokket åpnes vil VCI bli frigjort og danne et rustbeskyttende monomolekylært lag på alle overflater enten det er stål, jern, tre, plast osv. Da det er en form for gass/damp vil det finne veien inn i selv de innerste kroker og avlukker. Virker helt opp mot 100% luftfuktighet og varer i opptil 12 måneder i et rom på ca 60 liter. ToolGuard VCI senker ikke fuktigheten, slik som silicagel gjør, og vil derfor ikke påvirke eller skade delikate treprodukter eller annet som påvirkes av fuktighetsendring. ToolGuard VCI kan brukes til mye mer enn det som er nevnt her: f.eks i museum for å beskytte gjenstander i utstillingskabinett, i våpenskap,  og av håndverkere for å beskytte dyrt verktøy.  Dette er et unikt men spesielt produkt, brukt riktig så gir det en flott beskyttelse. Legg en boks i verktøykassen for sikkerhets skyld!