Microjig

En serie produkter som gjør det mye tryggere å sage, høvle og frese. 

Med en MICROJIG GRR-RIPPER sikkerhets påskyver kan du jobbe slik at sagbladet allikevel er beskyttet, og gjøre jobben effektivt og sikkert.

 

MICROJIG er en serie produkter som gjør det mye tryg- gere å sage, høvle og frese. Ofte når en jobber, spesielt med mindre arbeids- stykker, så kan fingrer komme farlig nær kutteredskapen eller sagbladet. Noen ganger for nær, slik at skader oppstår. Noen ganger må sagbladbeskyt- telsen på bordsaga tas av hvis en not eller gjæring skal sages.Bladet ligger da helt ubeskyttet, og dette er en meget farlig operasjon. Iflg bruksanvisning og Arbeidstilsynet skal slik beskyttelse ikke tas av, men vi vet at det blir gjort av mange.

Med en MICROJIG GRR-RIPPER sikkerhets påskyver kan du jobbe slik
at sagbladet allikevel er beskyttet, og gjøre jobben effektivt og sikkert. MICROJIG ́en er en avansert påskyver som skjuler sagbladet i en tunnel
mens du skyver emnet over sagbladet. Den kan stilles inn til ulike bredder og tilpasses med ulike materialholdere. Samtidig gir den så godt grep at risikoen for tilbakeslag blir omtrent eliminert.

Sålen på MICROJIG GRR-RIPPER er laget av en helt spesiell gummiblandig (Green GRR-Rip®) som tar et utrolig godt grep på ulike typer tre. Når du legger MicroJig ́en ned på emnet vil den holde emnet godt fast, og den føles ”limt” til emnet. Plasser MICROJIG GRR-RIPPER slik at den støttes mot anlegget på saga/fresen. Dette sørger for at emnet blir ført parallellt mot anlegget, og gir god støtte. Håndtak og støtteføtter er fullt justerbare. På den ene siden er det også en avtagbar balansestøtte som gir ekstra sidestøtte om nødvendig.

Ved bruk av MICROJIG GRR-RIPPER sikkerhetspåskyver vil materialet holdes under full kontroll. Selv den biten som skjæres av vil bli holdt på plass av GRR- RIPPER. Derved unngår du at den kan slås tilbake av sagbladet.
På grunn av dens fleksible konstruksjon så kan den tilpasses omtrent til alle kløyvsag operasjoner, evt med ekstra tilbehør.

MICROJIG GRR RIPPER egner seg godt også til bruk ved overfresing på et fresebord, ved bruk av høvel og båndsag. Den vil alltid holde kontroll på ditt emne!

MICROJIG GRR-RIPPER leveres i to utgaver, samt også som en enkel flat påskyver, GRR-RIP BLOCK. Modellen GR-100B er basis modellen som er bestselgeren. GR-200B inneholder noen flere deler: ekstra stor sidestøtte og ekstra 25mm utforingsfot.

Microjig påskyver Rip Block er en litt enklere model. Denne er helt flat med en stor såle av GRR-RIP® som gir ekstremt godt feste. I begge ender av påskyveren er det automatisk nedfellbare endestopp. Ved bruk på f.eks en høvel kan påskyveren settes på enden av emnet og endestoppet gir ekstra god støtte.
På vår nettside finner du video som viser produktene i bruk. Vi er sikker på at du vil ta vare på din egen sikkerhet.