Kontursaging for hånd

Hvordan velge riktig løvsag?

 

Kjennetegnet på en god løvsag er at den er stabil, holder strammingen godt uten å glippe bladet og at den er lett i vekt og enkel å bruke.

KNEW

Våre favorittser er sagene fra Knew. Det som kjennetegner en Knew-sag er at den har en ramme laget i aluminium, designet slik at den får en enorm styrke og stabilitet. Sagen har en sagdybde på 127mm og den bruker vanlige 130mm kontursagblader. I enden av det ytre bladfestet sitter en lett tilgjengelig stillskrue som du enkelt justerer strammingen av bladet med. Ved bladbytte må stillskruen slakkes helt av. Knew leveres i tre modeller og på to av disse inngår også en hurtigspenner for raskere bytting av blad. Effektivt når du skal sage ut ulike mønster hvor du må tre bladet igjennom flere ganger.

Det som kjennetegner en KNEW sag er at den har en ramme laget i alumi- nium, designet slik at den får en enorm styrke og stabilitet. Sagen har en sagdybde på 127mm og den bruker vanlige 130mm kontursagblader. I enden av det ytre bladfestet sitter en lett tilgjengelig stillskrue som du enkelt justerer strammingen av bladet med. Ved bladbytte må stillskruen slakkes helt av. Knew sagen leveres i tre modeller og for to av disse inngår også en hurtigspenner for raskere bytting av blad. Effektivt når du skal sage ut ulike mønster og må bore hull og tre bladet igjennom mange ganger. Se beskrivelse for den enkelte sag.
 

Bladfestet er også enkelt i bruk. Du trer bladet inn i hullet og strammer til skruen på siden. Bladet festes perfekt. Hvis bladet står skjevt, se bilde, så er still- skruen på motsatt side ikke i korrekt posisjon. Hvis bladet lett ryker så bør du sjekke at stillskruen er i korrekt posisjon, da den lett kan ”klippe” bladet hvis skruene ikke griper likt.
 

De ulike modellene skilles kun av bladstrammingen i fronten av sagen.

 

Forskjellen på de tre modellene:

 

1. Standardversjonen har stramming med mutter som betjenes for hånd. Sterk ramme, og enkel i bruk.

 

2. Nyeste versjon MK IV - kraftigere ramme, forbedret mekanisme: Cam-stramme-versjonen har samme strammeskrue som over, men også en hurtigspenne som rasktløsner spenningen på bladet. Dermed kan du løsne bladet, tre det igjennom hullet i emnet, feste bladet og vri hurtigspennen tilbake på plass. 

 

3. Deluxe (MK IV) versjonen har samme egenskaper som Cam-versjonen samt at den også kan rotere bladet 360 grader, med faste posisjoner hver 45 grader. Dette gjør at du kommer bedre til på større emner. Den ultimate sagen!