Velkommen til vårt kurssenter i Stavanger 

Vi har holdt kurs i tredreiing og treskjæring i nesten 20 år. 

Kursene våre avholdes i Stavanger og Trondheim av kursholdere med lang erfaring innen sine fagfelt. Vi henter også inn internasjonale kursholdere som Nick Agar, Glenn Lucas og Ulf Jansson. 

Vi har et stort kurssenter i Stavanger hvor vi jevnlig holder kurs i tredreiing, treskjæring, fres og snart også pyrografi. Kurslokalet er fullt utstyrt med alt en måtte trenge i tillegg til godt lys, god ventilasjon og stort sentralsponavsug. Kurslederne våre er noen av de best i sitt fag. I Trondheim samarbeider vi med Rune Hjelen og arrangerer jevnlig kurs innen tredreiing.

Kurs i tredreiing - Stavanger

 

Vi har 6 arbeidsstasjoner i vårt store kurslokale. Ved hver arbeidsstasjon finnes nødvendig utstyr til tredreiing. Her finner du flotte Stratos dreiebenker, Stronghold chuck, nødvendige Hamlet/Sorby dreiejern, passere, borchuck m.m.  Det er selvsagt anledning til å ta med eget verktøy og instruktør kan være behjelpelig med sliping av jern. Å delta på et dreiekurs gjør deg tryggere ved dreiebenken og du får med deg mye god kunnskap som kommer til nytte når du skal i gang på egenhånd. Samtidig blir du også kjent med ulike dreiejern, får dreid på en skikkelig stødig og solid dreiebenk og  du får personlig veiledning. 

Våre tredreiekurs egner seg både for den som er helt nybegynner eller for den som har holdt på en stund men som ønsker litt faglig påfyll. 

Kurs i fresing  - Stavanger

 

Vi holder jevnlig kurs i fresing. Målet med kurset er at du skal forstå overfresens funksjoner og å lære forskjellige teknikker på en sikker måte. Vi gir en innføring i ulike freseteknikker og gjør brukeren kjent med verktøyet, bruksmuligheter og hvordan ulike fresestål og fresejigger kan benyttes. Ved gjennomført kurs blir du trygg på å bruke overfresen som kanskje er et av verkstedets mest allsidige og nyttige verktøy.

På fresekursene har vi plass til 8 deltakere.

Kurs i treskjæring - Stavanger

 

Kursleder Jostein Tvedt er en ivrig treskjærer og har holdt utallige kurs innen treskjæring. Han er en svært dyktig fagmann og lager flotte produkter; alt fra enkle serviettholdere til store bestefarsklokker og kister. 

 

Vi har 5 arbeidsstasjoner i lokalet. Ved hver arbeidsstasjon finnes alt nødvendig utstyr til treskjæring.

Kurs i Pyrografi

 

Pyrografi er kunsten å dekorere og skyggelegge emner i tre ved hjelp av sviteknikker. Ved å bruke riktig teknikk kan de mest utrolige mønster lages.

Kursleder Irén Tvedt Asbjørnsdatter Færevaag er en kjent tegner som startet med pyrografi for ett drøyt år siden og har raskt utviklet seg til å bli en av de beste innen faget. Bildene hun skaper av ekorn, fugler og andre dyr er unike og fanger oppmerksomheten øyeblikkelig.

Ved å delta på et kurs kan også du lære deg å skape flotte tegninger på tre ved hjelp av et pyrografiapparat.