EEE-ULTRASHINE
Slipe- og polervoks

EEE-ULTRASHINE Slipe og polervoks gir en nydelig glans på dine dreiede gjenstander. Den er også svært godt egnet for penner og andre små prosjekter. EEE-Ultra shine brukes gjerne sammen med Shellawax og gir en flott overflate. Den fjerner pussemerker fra de fleste treslag og reduserer tiden du bruker på pussing. EEE-Ultra shine gir flott overflate og godt grunnlag for videre behandling.
 

EEE – Ultrashine er en slipe- og polervoks med Tripoli-pulver som er ett ultrafint slipemiddel. Poleringsvoksen er beregnet for bruk sammen med Shellawax kremvoks på treverk, eller som en egen overflatebehandling på plastikk og noen typer stein/mineraler. Den kan også brukes etter «Fransk Polering» der den fornyer og polerer gamle polerte overflater. Mange andre overflatebehandlinger kan dra nytte av EEE – Ultra Shine som en siste polering, av disse kan det nevnes; Danish Oil, polyurethane-lakk, nitrocellulose-lakk, French Polish, Odie’s Oil «Spar Varnish» (myk værbestandig lakk) og lignende.
 

Bruksanvisning:

EEE – Ultra Shine har den unike egenskapen at slipemiddelet brytes ned til finere korn ved bruk. I motsetning til andre slipemidler som blir «sløve» vil dette slipemiddelet fortsette å virke hvilket gir en glattere og glattere overflate jo lengre en polerer. For tredreiere vil den også fjerne pussestriper fra de fleste tresorter og kan merkbart redusere tiden du bruker på pussing mens den gir en langt finere overflate enn du tidligere har oppnådd. Du vil oppnå en feilfri forhåndspolert overflate klar til videre overflatebehandling.

Om du pusser opp til 240 korning og deretter bruker EEE – Ultra Shine vil dette tilsvare pussing opp til 2000 korning eller finere. Om du bruker finere korning før bruk av EEE – Ultra Shine oppnår du enda finere resultat. Ved bruk av 1200 – 1500 korning før bruk av EEE – Ultra Shine vil dette tilsvare pussing med 20000 – 30000 korning avhengig av materialet du arbeider med og av tiden du bruker på rubbingen. I de fleste tilfeller vil du oppnå en overflate uten pussestriper, klar til behandling med Shellawax eller Shellawax Kremvoks.

 

For tredreiere som ønsker den ultimate overflaten:
På bart tre: Puss emnet til minimum 400 korning (for fsvært tette treslag eller andre materialer bør du pusse med opp til 1200 korning eller bedre). Stopp dreiebenken og påfør ett jevnt lag EEE – Ultra Shine med en myk klut. Start benken og arbeid voksen inn i emnet med kluten som om du pusset med sandpapir. Til slutt, med benken i gang, fjerner du resterende voks og slipemiddel med en ren myk klut for deretter å påføre Shellawax eller Shellawax Kremvoks.


På akryl/plast/epoxy:
Her kan EEE – Ultra Shine brukes som eneste overflatebehandling. Puss til 400 (eller med fordel høyere) korning våt-slipepapir med vann som smurning for deretter å polere med EEE – Ultra Shine som beskrevet ovenfor til ønsket glans er oppnådd.


På lakkede og andre allerede behandlede overflater:
EEE – Ultra Shine kan brukes på Shellawax for å polere overflaten. Kan også brukes over Danish Oil, Odie’s Oil, eller lakkerte overflater for en flott glans.


For Fransk polering og møbelopppussing:
Bruk EEE – Ultra Shine som siste overflatebehandling på en lakkert/polert overflate for å oppnå en enda bedre overflate og for å fjerne eller «gjemme» små uregelmessigheter i overflaten. La den franske poleringen herde i minst to dager, deretter påføres voksen med en myk klut og poleres med treets fiberretning. Poler med en myk ren klut som vendes ofte for å fjerne slipemiddel. Disse instruksjonene er bare ment som en veiledning; du vil antakeligvis finne mange flere bruksområder for EEE – Ultra Shine. Vi har også hørt at EEE – Ultra Shine gir utmerkede resultater på forskjellig metall, bein og horn, skjell, Tunga nøtter og forskjellig maling og lakkoverflater.


Notis ved bruk på bart tre:
EEE – Ultra Shine er ikke en endelig overflatebehandling for bart tre. Når EEE – Ultra Shine brukes på bart tre vil du oppnå en glansfull overflate.  Det er fremdeles ingen overflatebehandling som beskytter treet og det vil derfor mattes ned i løpet av kort tid grunnet fuktighet i luften, sollys og annen påkjenning. Voksen i EEE – Ultra Shine kan forhindre heft for andre overflatebehandlinger og du bør derfor gjøre en test sammen med ønsket overflatebehandling først.


NB: Dette er en voks. Voks smelter ved høy varme så hold den kjølig/romtemperatur. For å «reparere» smeltet EEE – Ultra Shine: Varm beholderen i vannbad for å smelte voksen. Når den er smeltet røres det med en rørepinne (ikke metall) inntil voksen begynner å tykne for å forhindre at slipemiddelet samler seg i bunn. For å «reparere» herdet EEE – Ultra Shine: Bruk samme metode som anvist over men ha i litt terpentin. (For en halv boks ha i en spiseskje, ved meget tørr voks ha i to spiseskjeer.) La ikke kluter oppbevares i boksen sammen med voksen.


Vær sikker på at lokket er skrudd skikkelig på etter bruk.