5 tips for å begynne med treskjæring

 

1: Meld deg på kurs. På et nybegynnerkurs vil du få grunnleggende innføring i treskjæring. Du får gjennomgang av forskjellige treskjærerjern, bruk av tegninger, innføring i forskjellige treslag og mye mye mer. På kurs lærer du de grunnleggende teknikkene slik at du kommer raskt i gang og kan jobbe på egenhånd.

2: Undersøk i nærmiljøet om det fins en klubb som driver med treskjæring. Her i Rogaland er det flere klubber som driver med dette. Det finnes nok i ditt nærmiljø også. Der kan du kanskje låne noen jern, og få inspirasjon av andre som er mer erfaren enn deg.

3: Når du har blitt bitt av basillen trenger du litt eget utstyr. Her anbefaler vi følgende:

– Valg av treskjærerjern er litt avhengig av hva du skal skjære ut, men et greit grunnsett er Pfeil sitt 8 delers sett som har noen av de vanligste jerna inkludert. Eventuelt kan du bruke dette som et utgangspunkt og velge andre størrelser og fasonger etter behov. Vi har ca 200 ulike jern å velge mellom. Se vår online katalog for best oversikt, side 118-127.

4: Øv, øv, øv. Øvelse gjør mester og vi lærer aller best når vi gjør feil. Treskjæring er en fin hobby som ikke krever så stor plass – og du kan dermed lett drive med dette hjemme.

5: Se videoer på nett og let frem gode tegninger.  Det er evig med inspirasjon å finne på Youtube, Instagram, Pintrest og Google. Husk å vær kritisk til kilder, da det også finnes mye dårlig der ute.