5 anbefalte overflatebehandlinger


 

Det finnes utallige overflatebehandlinger å velge i og det kan være lett å gå seg vill i alle alternativene. Vi har derfor plukket ut 5 av våre bestselgere som vi vet at kundene våre er svært fornøyde med. Dette er allsidige produkter som kan brukes på de fleste tresorter og overflater.

Danish Oil


Danish Oil ble introdusert på markedet allerede på 60-tallet. Denne kjenner de fleste godt og det er helt klart en av våre bestselgere.
Inneholder tung oil (naturlig treolje) og en del andre spesielle tilsetninger som gjør at oljen trenger dypt inn i treverket. Ved tørking gir den en hard, slitesterk og vannbestandig forsegling. Oljen kan brukes både som en primer for videre behandling, til forsegling og som en ferdig overflatebehandling på alle typer tre. Overflaten blir nesten usynlig og det dannes IKKE et overflatelag som kan skrapes opp eller flasse av. Egner seg ypperlig som grunning før videre maling eller annen overflatebehandling. Veldig godt egnet til bruk på dreide produkter inkludert håndtak på kjøkken redskaper, boller eller møbler. Rustins Danish oil er også godkjent for bruk med mat og på leketøy.

Danish oil er enkelt å bruke.
Husk at underlaget må være godt slipt, tørt (12-20%) og rent før påføring. Bruk en ren lofri klut eller kost til påføringen. Påføring rikelig, vent litt og tørk av overskytende olje etter noen minutter. Anbefalt behandling er 3 strøk, men dette varierer litt etter type tresort og hvilket resultat en ønsker.
Tørketid mellom strøk: 4 til 8 timer.
Dekning: 1 ltr dekker ca 14m2.

VIKTIG: Sørg for at kluter brukt til påføring blir lagt ut flatt for tørking, eller brent. Ellers kan disse selvantennes.
Vær obs på at når det kommer luft inn i boksen vil herdeprosessen starte. Tøm eventuelt over i mindre emballasje slik at du unngår å tilføre frisk luft for ofte. Et annet tips er å ha klinkekuler i boksen for å fylle ut tomrommet.

Odies


Odies har raskt seilet opp på favorittlisten vår.

Odies Oil, Odies Wax, Odies Dark Oil, og Odies Wood Butter kan brukes på gjenstander som skal være både innendørs og utendørs. De fungerer supert på trebåter, dører, gulv, møbler, hagemøbler, skjærefjøler, boller, kjøkkenredskaper, treleker, og mye mye mer! De inneholder naturlig uv-beskyttelse og fungerer derfor litt som solkrem for tre.  De er like bra til oppfrisking av gamle produkter av tre som de er på nye treprodukter.  Odies produkter er meget enkle å bruke og har lang holdbarhet, det sies at produktet bare blir finere og finere for hvert år etter at det er behandlet med Odies produkter.

Her er noen fakta om Odies Oil:

  • Kan brukes på alle treslag, også eksotiske varianter
  • Food safe
  • Enkel og bruke og gjør det lett å oppnå ønsket glans
  • Kan brukes på produkter som skal være enten innendørs eller utendørs
  • Kan brukes som stabilisator og sealer av treet
  • Meget drøy i bruk. Opptil 20 ganger høyere dekkevne enn vanlige oljer, avhengig av treslag m.m.
  • 100 % løsemiddelfri
  • Trygg for alle i familien, inkludert kjæledyr

Odies produkter er svært drøye i bruk. Dekkevne vil dog variere avhengig av treets densitet og porøsitet. Produktene er utviklet for å bli de mest optimale overflatebehandlings-produktene en trearbeider behøver.
De er laget for hånd i små kvantum for å sikre kvaliteten. Produsert i USA og leveres i glasskrukke.

Chestnut Woodwax 22


En fyldig og fin voks som gir en nydelig og blank overflate. Lett å påføre og med lite lukt. Tørker hurtig og poleres når den er tørr til ønsket glans. På ubehandlet treverk kan man med fordel påføre et strøk med Cellulose sanding sealer med påfølgende tørking og pussing. På bart tre kan med fordel Chestnut NyWeb eller Scotch-Brite brukes i stedet for en klut, og gjerne legge på to strøk. La voksen tørke i minst 15 minutter mellom hvert strøk.

Chestnut Burnishing Cream


Et veldig mildt slipende rengjøringsmiddel som jevner og renser ferdig, gjenoppliver glans av tidligere polerte overflater og øker glansen av nylig påført lakk og polish (for eksempel Acrylic Gloss Laquer eller Friction polish.) Kan også brukes som flytende pussemiddel på Cellulose Sanding Sealer før påføring av voks eller Friction Polish men ikke lakk. For en eksepsjonell finish påfør først et lag av Cellulose Sanding Sealer, puss tilbake som normalt påfør deretter et lag med Melamin Laquer. Når tørr, poler med Burnishing Cream og så et lag med Friction Polish. Poler igjen med Burnishing Cream for et flott høyglans resultat.

OBS: Filler må tørkes flatt eller oppbevares i brannsikker bøtte på grunn av fare for selvantennelse.

Chestnut Acrylic gloss spraylakk


En spraylakk som gir en svært slitesterk og vannbestandig overflate med høy glans. Kan brukes på gjenstander som skal oppbevares utendørs. Lakken er støvtørr på 5 minutter og kan pusses lett med fint pussepapir etter 25 minutter for påføring av flere lag. Vi anbefaler Chestnut Burnishing Cream for å polere opp siste lag til en nydelig høyglans (24 timer etter påføring). Chestnut Acrylic Gloss Lacquer kan trygt brukes på barneleker.

 

Inneholder ikke CFC eller skadelige oppløsningsmidler. Vi anbefaler allikevel at det benyttes støvmaske ved spraying.