Uthulingskurs

Tredreiekurs med Nick Agar - dekor

På dette kurset er det uthuling av vaser, beger, lukkede boller og lignende fasonger som står på programmet.

 

Hvis du har lyst til å få ny inspirasjon og litt utfordring så er et tredreiekurs med Nick Agar å anbefale! På dette kurset er det uthuling av
vaser, beger, lukkede boller og lignende fasonger som står på  programmet. Du får bruke ulike typer uthulingsjern (Woodcut, Munro, Sorby m.fl) og er det perfekte kurset hvis du ønsker å komme i gang med uthuling. Her får du nemlig teste de ulike jerna og lærer teknikkene med
hvert enkelt. Det beste med alt er at du ikke trenger mye bakgrunn for å delta, men det er en fordel at du har dreid litt før du deltar, da får du mest utbytte av kurset. Nick er en meget dyktig instruktør og han øser ut av sin kunnskap. Hvis tiden strekker til, og det passer nok Nick på at den gjør, så blir det også en sesjon med overflatebehandling og litt dekorering. Her blir det inspirasjon å hente!


Nick er en av de aller mest etterspurte instruktører innen tredreiing i verden, og vi er så heldig å få ham på besøk her titt og ofte. Han elsker Norge! Han reiser verden rundt og holder kurs, deltar på seminarer og andre samlinger for tredreiere. Han bor i England men er utrolig mye på reisefot. Nick er først og fremst en dyktig tredreier som har utviklet sin egen spesielle stil hvor han utnytter treets naturlige struktur for å fremheve design og form. Han ble kjent for sine fantastiske veggskulpturer, og under et av våre Woodturning Cruise så for første gang Viking Bowl’en dagens lys, noe som etter hvert har blitt hans varemerke.
 
Kurset går over tre dager, med max 5 deltakere, slik at hver deltaker får god oppfølging og veiledning. Kurset starter kl 9.00 og varer til kl 17.00, men innlagt lunch som er inkludert i prisen. Målsettingen med kurset er å gi en god innføring i tredreiing og sette deltakerne i stand til å komme i gang med eget arbeid på en faglig og god måte.

Kursinnhold:


-      Uthulingsteknikker

-      Arbeid med ulike jern, fordeler og ulemper

-      Sliping av uthulings dreiejern, montering

-      Bruk av ulike dreiejern til spesifikke prosjekter

-      Sikkerhet

-      Ulikt verktøy/utstyr for dekorering og overflatebehandling

-      Dreiing av vase, lukket bolle, beger el.l (du bestemmer litt selv hva du ønsker å lage)

-      Design – formgivning

-      Og mye mer!

Kursprodukter:


Vasefasong
Beger eller lukket bolle
Kanskje en tredje ting,valgfritt, hvis det blir tid

Forkunnskaper:
Ingen spesielle krav, men det kan være en fordel å ha dreid litt før.
Blir ikke undervist i basis dreiing, men eventuelle uvaner du har lært deg blir rettet på..:)

Varighet:
3 dager – totalt 24 timer. Start kl 9.00 til 17.00 hver dag.
Lunch er inkludert i kursprisen.

I tillegg til kursavgift kommer det kr 200,- i kursmateriell + emner.

Kursholder
Start time

jan 17, 09:00

End time

jan 19, 17:00

Sted
Sjøhagen 2, 4016 Stavanger
4016,Sjøhagen 2
Stavanger, Norge