Tredreiekurs i uthulingsteknikker

Tredreiekurs i uthulingsteknikker med Håkon Grimstad Dahle - FULLT

På dette kurset fokuseres det på uthuling av små vaser og lukkede boller. Du vil også jobbe aktivt med uttrykk og design på produktene du huler ut. Instruktør vil ha tett oppfølging av hver enkelt kursdeltaker under hele prosessen.

 

Kursets varighet:

Helgekurs – totalt 20 timer.
Tidspunkter: Fredag fra kl. 18.00-22.00. Lørdag og søndag fra kl. 09.00-17.00

Målgruppe:

Kurset passer for deltakere som har noe erfaring med dreiing. Det er midt i blinken for deltakere som ønsker inspirasjon til å utvikle sin allsidighet som tredreier og til ideer for å skape varierte produkter av emnene sine. 

Undervisningsform:

Innføring i gruppe, samt individuell veiledning ut fra deltagernes ønske og nivå. Hver kursdeltaker har hver sin dreiebenk til disposisjon, slik at det blir mye praktisk arbeid.

Kursinnhold:

  • Uthulingsteknikker
  • Arbeid med ulike jern, fordeler og ulemper
  • Sliping av uthulingsdreiejern, montering
  • Bruk av ulike dreiejern til spesifikke prosjekter
  • Sikkerhet
  • Ulikt verktøy/utstyr for dekorering
  • Farging og overflatebehandling
  • Dreiing av liten vase, lukket bolle og grovdreiing i vått virke
  • Ideer og refleksjon rundt temaene design, formgivning og estetikk
  • Og mye mer!

Kursplan:

Dag 1. I starten av kurset blir det litt teori omkring temaene form og estetikk samt grunnleggende sikkerhet. Videre blir det demonstrasjon av bolledreiing med lukket form før kursdeltakerne starter velger sine emner og starter planlegging av produkt. Deltakerne starter sitt praktiske arbeid ved dreiebenken. Når deltakerne dreier vil instruktør gå rundt i lokalet og veilede etter behov.
 
Dag 2. Instruktør demonstrerer dreiing av liten vase samt sliping av jern. Deltakerne får velge ut ønsket vaseemne og starte planlegging av produkt mtp design og uttrykk før det praktiske arbeidet med vasen starter. Utpå dagen vil instruktør demonstrere teknikker for farging og dekor. Resten av dagen vil gå med til å gjøre den lukkede bollen og vasen helt ferdig også mtp eventuell farging, dekor og overflatebehandling. Det vil være muligheter for å kjøpe emner og starte nye prosjekter for de som ønsker.
Dag 3. Demonstrasjon av grovdreiing i vått virke. Deltakerne velger ut emner og øver på grovdreiing i lukkede former. Opprydding. Erfaringsutveksling.
Underveis i kurset vil det bli tid til samtaler og erfaringsutveksling alle dager. Det vil også settes opp demonstrasjoner etter gruppens behov underveis. 

Kursprodukter:

Alle deltakerne skal fullføre 2 ferdige produkter samt ett grovdreid produkt. Dvs. En medium lukket bolle, en liten vase og en medium grovdreid vase.

 

Kurslokale:

I kurslokalet er det syv Vicmarc VL300 dreiebenker. En til hver kursdeltaker.

Topp kvalitet! Hver benk er fullt utstyrt med chuck, drivdubb, senterpiss, 14 ulike tredreiejern (hovedsakelig Hamlet), pusseutstyr, passer, borchuck, planskive, tredreiefrakk etc

For øvrig er det i kurslokalet en stor og kraftig båndsag, samt luftfilter – som filtrerer finstøv i lufta. Sliping foregår med to ulike Tormek T8 våtslipere, med tilhørende diamantskiver og jigger. Samt på Record benkesliper, med Oneway sin slipejigg. 

Kurslokale adresse:

Osvegen 60, 7054 Ranheim i Trondheim.

Studiemateriell:

Ta med personlig støvmaske, om ønskelig, og egnede klær.
Evt. tredreieutstyr anbefales kursdeltakere om å vente med å kjøpe til etter kurset.
Kan kjøpes gjennom kurslærer Rune Hjelen eller hos www.verktoyas.no.

Kursholder:


Håkon Grimstad Dahle (f. 1979), er utdannet lærer og har jobbet i skoleverket i Steinkjer i mange år. Han er i tillegg en eksellent kunsthåndverker, hvor han i sitt arbeid ofte jobber med veggskulpturer, fat og lukkede former; som vaser og boller.

Hjemmeside: http://www.hgd-design.com
Nettside firma facebook: https://www.facebook.com/HGD-design
 

 

Overnatting:

Verktøy AS har avtale med Thon Hotels.

Det er tre Thon-hoteller i Trondheim sentrum:

Thon Hotel Gildevangen

Thon Hotel Trondheim

Thon Hotel Prinsen

Les mer her: http://www.verktoyas.no/hotel

 

Kursholder
Start time

mar 03, 18:00

End time

mar 05, 17:00

Sted
Osvegen 60, 7054 Ranheim i Trondheim
7054,Osvegen 60
Trondheim, Ranheim, Norge